Usein puhutaan yleisesti vain B-vitamiinista, ja siitä, että elimistö tarvitsee B-vitamiinia energia-aineenvaihduntaansa, hermoston toimintaan ja veren punasolujen muodostamiseen. B-vitamiineja on kuitenkin kahdeksan erilaista, joista jokaisella on oma tehtävänsä. Ne eivät myöskään pysty korvaamaan toisiaan.

Eri B-vitamiineja saadaan usein samasta ruoasta. Hyviä B-vitamiinin lähteitä ovat erityisesti maksa, kananmuna, täysjyväviljatuotteet sekä vihreät vihannekset.
Kaikki B-vitamiinit ovat vesiliukoisia, eivätkä ne varastoidu elimistöön B12-vitamiinia lukuun ottamatta. Siksi B-vitamiineja onkin saatava ravinnosta säännöllisesti, päivittäin.

B1-vitamiini (tiamiini)
B-ryhmän vitamiineista B1-vitamiini, tiamiini, on tunnettu jo vuodesta 1926 lähtien. Se löydettiin tutkittaessa pitkään hyvin yksipuolisella ravinnolla, lähinnä pelkällä riisillä, eläneitä merimiehiä. B1-vitamiinia saadaan kokojyvätuotteista, kananmunista, lihasta ja sisäelimistä sekä herneistä ja pavuista. Useiden muiden B-vitamiinien tavoin tiamiini edistää normaaleja psykologisia toimintoja kuten muistia ja oppimiskykyä.
B2- ja B3-vitamiinit ja biotiini (B7-vitamiini)
B2-vitamiini, riboflaviini, ja B3-vitamiini, niasiini, sekä biotiini eli B7-vitamiini kaikki edistävät ihon sekä limakalvojen pysymistä normaaleina. B2-vitamiini edistää lisäksi näön pysymistä normaalina. Biotiini taas on tärkeää myös hiusten hyvinvoinnille, sillä se edistää hiusten pysymistä normaaleina. Biotiinia kutsutaankin usein kauneusvitamiiniksi.
B5-vitamiini (pantoteenihappo)
B5-vitamiinia, pantoteenihappoa, saadaan erityisesti kananmunista, maksasta ja vihanneksista. B5-vitamiini on tärkeää rasvojen, hiilihydraattien ja valkuaisaineiden energia-aineenvaihdunnassa; lisäksi se muun muassa edistää normaalia henkistä suorituskykyä.
B6-vitamiini
B6-vitamiini, pyridoksiini, on tärkeää muun muassa veren punasolujen muodostumiselle ja hormonitoiminnan säätelylle. Kala ja erityisesti lohi ovat hyviä B6-vitamiinin lähteitä. Folaatin ja B12-vitamiinin tavoin B6-vitamiini on hyväksi vastustuskyvyllemme edistäen immuunijärjestelmän normaalia toimintaa.
Folaatti (B9-vitamiini)
Folaatti on erityisesti pavuissa ja vihreissä vihanneksissa sekä hedelmissä esiintyvä B-vitamiini. Folaatti eli foolihappo on B-vitamiineista se, jota yleisimmin saadaan ravinnosta liian vähän. Erityisen tarpeellinen folaatti on raskauden aikana.
B12-vitamiini
Muista vesiliukoisista vitamiineista poiketen B12-vitamiini, kobalamiini, pystyy varastoitumaan kehoomme. Se voi varastoitua maksassa neljäkin vuotta. B12-vitamiinia on vain eläinkunnan tuotteissa. Vegaaniruokavaliota noudattavien on huolehdittava B12-vitamiinin saannista täydennetyin elintarvikkein tai ravintolisänä. B12-vitamiinin saantikyky ravinnosta heikkenee iän myötä. Ikääntyneiden onkin syytä tarkkailla riittävää B12-vitamiinin saantia.
B-vitamiinit työskentelevät elimistössämme usein yhdessä ja kaikkia niitä tarvitaan. Esimerkiksi folaatti (B9-vitamiini) tarvitsee B12-vitamiinia pystyäkseen muuntumaan elimistössä toimivaan muotoon. Folaatti ja B12-vitamiini auttavat usean muun B-ryhmän vitamiinin tavoin vähentämään väsymystä ja uupumusta. Mikäli ruokavalio on syystä tai toisesta yksipuolinen tai rajoitettu, voi olla tarpeellista varmistaa vitamiinien ja tärkeiden ravintoaineiden saanti ravintolisällä.