Mies pystyy saamaan jo erektion.



Tämä oli toinen peniksensiirtoleikkaus samassa sairaalassa, edellinen tehtiin vuonna 2015. (STELLENBOSCH UNIVERSITY)

Onnistunut elinsiirto tehtiin Kapkaupungissa Etelä-Afrikassa. Leikkauksen teki ryhmä Stellenboschin yliopiston ja Tybergin sairaalan lääkäreitä.

Leikkaus tehtiin 21. huhtikuuta. Potilaan henkilöllisyyttä ei ole kerrottu eettisistä syistä.
Hän on 40-vuotias musta mies, joka oli menettänyt peniksensä 17 vuotta sitten, kun aikuisiässä tehty heimokulttuuriin kuuluva ympärileikkaus epäonnistui. Mies sai pahoja komplikaatioita ja menetti peniksensä.
- Potilas on musta ja luovuttaja oli valkoinen. Meillä on hyvin vähän luovuttajia tähän operaatioon, joten meillä ei ollut valinnanvaraa, kertoo leikkausta johtanut Stellenboschin yliopiston urologian professori Andre van der Merwe yliopiston tiedotteessa.

Monimutkainen leikkaus kesti 9,5 tuntia.


Yliopiston julkaisema kaavakuva siitä, miten saajan ja luovutetun elimen verisuonet, hermot ja muu tarvittava yhdistettiin.
Yliopiston julkaisema kaavakuva siitä, miten saajan ja luovutetun elimen verisuonet, hermot ja muu tarvittava yhdistettiin. (STELLENBOSCH UNIVERSITY)

"Onnellisin potilas hoidossamme"
Toipumisen odotetaan kestävän noin kuusi kuukautta, mutta jotkin toiminnot ovat jo palautuneet.
- Hän on varmasti onnellisin potilas hoidossamme. Penis toimii hyvin, hän pystyy saamaan jo erektion, kertoo van der Merwe.
Lääkärit ovat toiveikkaita, että penis tulee toipumisen jälkeen toimimaan muutenkin normaalisti.
Professori kertoo, että "värivirhe" tullaan korjaamaan lääketieteellisellä tatuoinnilla 6-8 kuukauden kuluttua leikkauksesta. Se vaatii useita tatuointikertoja.
Miehellä oli ollut naissuhteita ennen leikkausta, mutta seksiin hän ei ollut luonnollisesti pystynyt.
Nyt tätä ongelmaa ei enää ole, kertoo van der Merwe.