10 elokuuta 2016

Linnunradan oudoin tähti himmenee...

  Mitä megarakennelmaa alienit rakentavat...?  

Kuvahaun tulos haulle KIC 8462852


Tähden ympärillä on muun muassa esitetty olevan muukalaisten megarakennelma.



KIC 8462852 käyttäytyy oudostiLempinimen Alien Megastructure Star saanut tähti  himmenee, eikä syytä ole keksitty.
Yhtenä selityksenä on esitetty, että muukalaiset rakentavat tähden ympärille valtavaa rakennelmaa, jonka tarkoituksena ilmeisesti olisi kerätä energiaa.
Perinteisempi selitys on, että tähden eteen kerääntyy komeettoja ja muuta materiaa, jotka saavat sen valon vilkkumaan ja vaimenemaan.
Tuoreen tutkimuksen mukaan komeetat eivät voi selittää tähden käytöstä.
-Mikään tunnettu tai ehdotettu avaruuden ilmiö ei voi täysin selittää tähden lähettämän valon vaihteluita, kirjoittavat Kalifornian teknillisen yliopiston Caltechin Ben Montet ja Carnegie instituutin Joshua Simon tutkimuksessaan.
-Käytimme paljon aikaa vakuuttaaksemme itsellemme, että tämä ei ole totta. Mutta emme pystyneet siihen, kertoo Montet Gizmodo-julkaisulle.

Tutkimuksessa käytettiin Nasan Kepler-avaruusteleskooppia määrittelemään kuinka kirkkaasti tähti loisti. KIC 8462852 himmeni 0,34 prosenttia vuodessa ensimmäisten 1 000 tarkkailupäivän aikana. Sen jälkeen se himmeni lisää noin kaksi prosenttia seuraavien 200 päivän aikana.

Tutkijat vertasivat tietoja 193 läheisen tähden kanssa ja 355 sellaisen tähden kanssa, jotka ovat samanlaisia kuin KIC 8462852. Mikään muu tähti ei käyttäytynyt samalla tavalla.
Vanhat mittaukset osoittavat, että KIC 8462852 on ainoa tällä tavalla käyttäytyvä tähti kaikkien niiden 150 000 tähden joukossa, joita Keplerilla on tutkittu.                                               
Se, että tähden ympärille rakennettaisiin jotain valtavaa, selittäisi oudon himmenemisen elegantisti.
Astronomi Jason Wright kertoo The Independentille, että ei ymmärrä ilmiötä.
-Siksi se on niin kiinnostava, se on cool. Tässä ei ole mitään järkeä.
Wright sanoo, että muukalaisten edesottamusten pitäisi aina olla viimeinen harkittava selitys. Mutta se mitä hän on havainnut "näyttää juuri siltä, mitä voisit ajatella meille tuntemattoman sivilisaation rakentavan".

KIC 8462852 on noin 1 480 valovuoden päässä Maasta.

Ei kommentteja:

Suomalaisten yli-iso hiilijalanjälki, verrattuna tavoitteeseen                                            Suomalaisen keskimääräinen hiilija...