08 elokuuta 2016

Laiskuus on merkki älykkyydestä




Uuden amerikkalaistutkimuksen mukaan älykkäät ihmiset laiskottelevat enemmän kuin hyvin aktiiviset verrokit, The Independent -lehti kertoo.

  • Tutkimuksessa seurattiin korkean älykkyysosamäärän omaavia henkilöitä ja heidän fyysistä aktiivisuuttaan.
  • Amerikkalaistutkimuksessa pääteltiin, että hyvin älykkäät eivät pitkästy yhtä helposti kuin hyvin aktiiviset ihmiset ja käyttävät siksi enemmän aikaa ajatteluun Kuvahaun tulos haulle lazy
  • Passiivisuus vaikutti silti negatiivisesti muuhun terveyteen

Kuvahaun tulos haulle lazy

Tutkimuksessa seurattiin korkean älykkyysosamäärän omaavia henkilöitä ja heidän fyysistä aktiivisuuttaan verrattuna hyvin aktiivisiin ihmisiin.


Tutkimus vaikuttaa osoittavan sitä, että korkean älykkyysosamäärän omaavat henkilöt eivät pitkästy yhtä helposti kuin muut ja ajattelevat siksi myös enemmän kuin hyvin aktiiviset ihmiset. Hyvin aktiiviset ihmiset taas tylsistyvät helpommin ja käyttävät energiaansa enemmän ulkoisiin toimintoihin - joko kyllästymisensä vuoksi tai paetakseen ajatuksiaan, The Independent -lehti kirjoittaa amerikkalaistutkimuksen analyysistä.

Tutkimus toteutettiin vertaamalla viikon ajan kahdenlaisia opiskelijaryhmiä, joissa oli joko "ajattelijoita" ja "vähemmän pohdiskelevia". Osallistujien fyysistä liikkuvuutta seurattiin ja selvisi, että enemmän pohdiskelevat henkilöt eivät olleet yhtä aktiivisia kuin verrokkiryhmä.



Vaikka älyköt hyötyivät "laiskottelusta", liikunnan vähäisyys vaikutti kielteisesti muuhun terveyteen. Eikä laiskottelu johda älykkyyden lisääntymiseen.

Ei kommentteja:

Suomalaisten yli-iso hiilijalanjälki, verrattuna tavoitteeseen                                            Suomalaisen keskimääräinen hiilija...