01 syyskuuta 2024

          Jos olet usein huonotuulinen, niin,,,

Nestehukka voi olla huonotuulisuuden taustalla.

Nestehukka voi olla huonotuulisuuden taustalla 
        
                   5 hyvää syytä juoda vettä  
 
Apua painonpudotukseen
Tutkimusten mukaan laihduttajat, jotka joivat pullollisen vettä ennen ateriaa, laihtuivat 12 viikon aikana enemmän kuin ne, jotka aterioivat tavallisesti.

Vauhtia juoksulenkille
Riittävä nesteytys näkyy juoksijoiden vauhdissa. Lisäksi riittävästi nestettä saavien kehonlämpö nousee vähemmän ja syke on lenkin jälkeen alhaisempi.

Suoli toimii säännöllisesti
Kuidunsaanti on tärkeää vatsan ja suoliston toiminnalle. Tutkimusten mukaan riittävä nesteytys on kuitenkin kuituakin tärkeämpää. Liian vähäinen neste aiheuttaa ummetusta jopa niukkaa kuidunsaantia useammin.

Terveemmät munuaiset
Sydneyn yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan paljon nestettä juovilla ihmisillä on selvästi alhaisempi riski sairastua kroonisiin munuaissairauksiin.

Naisille virkistystä vedestä 
Lievästi nestehukasta kärsivät nuoret naiset ovat muita väsyneempiä ja huonommalla tuulella. Lisäksi he kärsivät päänsäryistä ja keskittymisvaikeuksista.

 

Usein ihmiset juovat tätä elintärkeää nestettä ajatellen lähinnä munuaisiaan, maksaansa ja sydäntään. Mutta vesi ja aivojen toiminta ovat enemmän yhteydessä toisiinsa kuin saattaisi  arvata. 

Aivot on elin, joka tarvitsee eniten energiaa. 
Siitä 75 % on vettä. Se tarvitsee tätä mahtavaa ainesta jotta se voi jatkaa toimintaa täydellä teholla.
Liian vähäinen nesteytys aiheuttaa väsymystä, päänsärkyä, huimausta, ihon roikkumista, lihaskramppeja sekä pahanhajuista virtsaa.


THL suosittelee suomalaisaikuisia
 juomaan 2-3 litraa vettä päivässä.
 

Ei kommentteja:

Suomalaisten yli-iso hiilijalanjälki, verrattuna tavoitteeseen                                            Suomalaisen keskimääräinen hiilija...