Kaura- ja ruiskuidun käyttö lisää terveydelle hyödyllisten mikrobien kasvua suolessa, mikä puolestaan parantaa kolesteroliaineenvaihduntaa ja vähentää maksan tulehdustilaa. Lisäksi kuitujen lisääminen ruokavalioon vähentää painonnousua, kertoo tutkimus, joka toteutettiin Itä-Suomen yliopiston kansanterveystieteen ja kliinisen ravitsemustieteen yksikön, VTT:n ja Hong Kongin yliopiston yhteistyönä.
03 heinäkuuta 2020
Kaura- ja ruiskuitu vähentävät lihomista ja maksan tulehdustilaa
Kaura- ja ruiskuidun käyttö lisää terveydelle hyödyllisten mikrobien kasvua suolessa, mikä puolestaan parantaa kolesteroliaineenvaihduntaa ja vähentää maksan tulehdustilaa. Lisäksi kuitujen lisääminen ruokavalioon vähentää painonnousua, kertoo tutkimus, joka toteutettiin Itä-Suomen yliopiston kansanterveystieteen ja kliinisen ravitsemustieteen yksikön, VTT:n ja Hong Kongin yliopiston yhteistyönä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Suomalaisten yli-iso hiilijalanjälki, verrattuna tavoitteeseen Suomalaisen keskimääräinen hiilija...
-
Rasvamaksa on Suomen yleisin maksasairaus ja sitä esiintyy jopa neljäsosalla aikuisväestöstä. Se on torjuttavissa terveellisellä ruok...
-
15 minuutinkin rauhallinen "käppäily" pihalla pidentää elinikää Istumatyöhön liittyy terveyshaittoja, mutta niitä voi helposti v...
-
Ultraprosessoitu ruoka on myrkkyä aivoille On helppo elää luulossa, että pitkälle prosessoitua ruokaa voi nauttia maltillisesti, kunhan ru...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti