11 joulukuuta 2017

Jääkarhujen kohtalo on sydäntä särkevä

Jääkarhu nääntyi nälkään Kanadan Baffininsaarella. 

Kuva on nälkään nääntyvästä jääkarhusta, joka etsii epätoivoisesti
ruokaa Kanadan Baffininsaarella napapiirin pohjoispuolella.

Jääkarhu näyttää olevan pelkkää luuta ja nahkaa. Riutunut eläin yrittää kaivaa jotain syötävää inuiittikalastajien ruostuneesta tynnyristä. Kun roskiksesta ei löydy mitään, jääkarhu rojahtaa heiveröisenä takaisin maahan.

- Tämä on sielua murskaava kohtaus, joka yhä kummittelee mielessäni... 
Meidän on kuitenkin näytettävä sydäntä särkevä suru, jos haluamme murtaa välinpitämättömyyden muurit.
Tältä nääntyminen näyttää. Lihasten surkastuminen. Ei energiaa. Se on hidas ja tuskallinen kuolema, Nicklen kirjoittaa sosiaalisessa mediassa.

Valokuvaajan mukaan urosjääkarhu ei ollut vanha, ja eläin kuoli muutaman tunnin sisään kuvaushetkestä. Eläintä ei voitu pelastaa. Nicklen sanoo, että asiantuntijat arvioivat jääkarhujen kuolevan sukupuuttoon seuraavan sadan vuoden aikana.
Maailman 25 000 jääkarhua kokevat samanlaisen nälkäkuoleman.

Nicklen tiimeineen syyttää karhun kohtalosta ilmastonmuutosta. Kun lämpötila nousee, jää sulaa, eivätkä jääkarhut pääse tavallisen ravintonsa pariin. Jääkarhut syövät muun muassa hylkeitä. Metsästämisen lisäksi merijää on eläimille elintärkeä levon ja lisääntymisen kannalta.

Ei kommentteja:

Suomalaisten yli-iso hiilijalanjälki, verrattuna tavoitteeseen                                            Suomalaisen keskimääräinen hiilija...