23 marraskuuta 2016

Venäjä lähettää robotit rakentamaan Полигон (Poligon= Maa, Earth) kuukylää ihmisille

Venäjä esitteli hurjan suunnitelman Kuun valloittamiseksi

Ensimmäisen venäläisretkikunnan on tarkoitus viettää robottikylä Poligonissa kaksi viikkoa. Retki olisi mahdollista toteuttaa jopa 7–10 vuoden päästä. Kuvassa Venäjän Sojuz-raketti kuvattuna kuutamolla marraskuussa.             

                  







Venäjä suunnittelee Kuun päiväntasaajalle Poligon-robottikylää, jossa robotit rakentavat paikkoja miehitettyä lentoa varten. Suunnitelma pyritään toteuttamaan jopa alle kymmenessä vuodessa.
Venäläiset saattavat singahtaa jälleen kuuhun jopa kymmenen vuoden päästä nykyhetkestä.
Venäjän Tiedeakatemian alaisuudessa toimiva avaruustutkimuslaitos kehittää teknologiaa, joka mahdollistaa säännölliset retkikunnat Kuuhun sekä kuun pinnan tutkimisen, uutistoimisto Tass kertoo.

Kyseessä ei siis ole seuraava symbolinen ”ihmiskunnan suuri askel”, vaan pitkällä tähtäimellä Venäjällä on suunnitelmissa asuttaa Maan avaruusnaapuri.


AVARUUSTUTKIMUSLAITOKSELLA työskentelevä fysiikan tohtori Igor Mitrofanovin mukaan ihmisen paluuta Kuuhun valmistellaan vaiheittain.

Ensin Kuun kiertoradalle lähetetään Federatsia (Federaatio) -niminen miehitetty avaruusalus, joka laskeutuu Kuun napapiirille. Se toimii komentokeskuksena ja alustana Kuun pinnalle laskeutuville roboteille ja automaatiolaitteille.
Tässä vaiheessa napapiirilta etsitään muun muassa komeettojen tuomaa jäätä, joka on tärkeää sekä tutkimuksen että tulevan siirtokunnan menestymisen kannalta.

Yhdysvaltalaiset ovat tuoneet aiemmilta lennoilta kuulennoilta mineraalinäytteitä, mutta niiden tutkimista Mitrofanov ei pidä tarpeellisena. Näytteet kerättiin lähellä päiväntasaajaa, missä auringon voimakas säteily on haihduttanut jäätyneen veden jo miljoonia vuosia sitten.


TÄMÄN vaiheen jälkeen napapiirin alueelle, jossa esiintyy tarpeeksi jäätä, perustetaan roboottikylä. Kylän nimeksi tulee Poligon, eli testausalue.
Robotit eli kylän ”asukkaat” rakentavat sinne infrastruktuuria ihmistä varten.

Vasta tämän jälkeen Kuuhun lähetetään ihminen. Yhdysvaltalaisten astronauttien 1960-luvun kuukävelyillä keräämä kokemus ei Mitrofanovin mukaan hyödytä, sillä Venäjä valmistelee suhteellisen pitkää oleskelujaksoa.
Ensimmäisen venäläisretkikunnan on tarkoitus viettää Poligonissa kaksi viikkoa — resurssien salliessa sellainen harppaus olisi Mitrofanovin mukaan mahdollista tehdä jo 7–10 vuodessa.


MITROFANOV visioi, että Kuun asema kansainvälisessä yhteisössä on sama kuin antarktisilla alueilla — eli se on ei kenenkään maata. Sitä, miten tämä yhteistyö kuuperällä käytännössä toteutuu ja mitkä maat otetaan hankkeeseen mukaan, professori ei täsmennä.
Professori Mitrofanovin suunnitelmia kyseenalaistaa kuitenkin Venäjän avaruustutkimusalan tämänhetkinen tilanne.
Resurssien puutteessa Venäjä vetäytyy tällä hetkellä muun muassa kansainvälisistä avaruusohjelmista.

21 marraskuuta 2016

Tutkijat ovat aivan "äimän käkenä" - Napa- alueilla jopa 20 C astetta tavallista lämpimämpää

Lämpötilakartta näyttää arktisen alueen erikoiset olosuhteet.

Lämpötilakartta näyttää arktisen alueen erikoiset olosuhteet. (CLIMATE REANALYZER/CLIMATE CHANGE INSTITUTE, UNIVERSITY OF MAINE)


  • Napamerien jääpeite on ennätyksellisen pieni sekä Arktiksella että Antarktiksella.
  • Jääpeitteen vähyys sekä ennätyskorkeat lämpötilat vaikuttavat todennäköisesti myös Euroopan, Aasian ja Pohjois-Amerikan säähän.



Merien jääpeite on tällä hetkellä ennätyksellisen pieni sekä pohjoisen arktisella alueella että etelän Antarktiksella, tutkijat kertovat. CNN-uutiskanavan mukaan kyseessä on ensimmäinen kerta mittaushistoriassa, kun ennätys saavutetaan molemmissa paikoissa yhtä aikaa.
Pohjoisnavalla jääpeitteen vähyys ei tullut yllätyksenä, mutta Antarktiksen jääpeite on tutkijoiden mukaan ollut jopa lievässä kasvussa viime vuosina.
Jääpeitteen katoaminen etenkin arktiselta alueelta voi vaikuttaa merkittävästi ainakin Euroopan, Pohjois-Amerikan ja Aasian ilmastoon.

Pohjoisessa ennätyslämmintä
Lämpötila arktisella alueella on viime aikoina ollut kovassa nousussa. CNN:n mukaan tiedemiehet eivät vielä täysin tiedä, miksi nopea muutos on tapahtunut, tai mitä siitä seuraa. Tällä hetkellä arktisen alueen lämpötila on jopa 20 celsiusastetta liian korkea vuodenaikaan nähden.
Yleensä jääpeite saa paksuutta loka- ja marraskuun aikana, mutta korkeat lämpötilat ovat pitäneet jään ohuena. Veden lämpötila on useita celsiusasteita tavallista korkeampi, jolloin jäätä ei muodostu. Jään puute taas kiihdyttää veden lämpenemistä entisestään, ja tiedemiehet pelkäävät kierteen jatkuvan.


Muutokset kauaskantoisia
Nasan ilmastotutkijan Walt Meierin mukaan äkilliset muutokset tuskin pysyvät napa-alueilla. Arktinen alue vaikuttaa koko pohjoisen pallonpuoliskon säähän. Navan lämpeneminen aiheuttaa häiriöitä ilmavirroissa, ja luvassa voi olla kylmempää säätä ja lumimyrskyjä, kun normaalisti navalle kulkeutunut kylmä ilma jää mantereille.
Euroopassa ja Aasiassa on viime viikkoina koettu ennätyskylmiä lämpötiloja ja lumimyrskyjä, kun taas sää arktisella alueella on ollut poikkeuksellisen lämmin.

Lähteet: CNN, Nasa

09 marraskuuta 2016

"Ei Mikään ole ikuisesti paikallaan pysyvää"

Jo muinoin kreikkalainen viisas mies Herakleitos sanoi:
"Panta rhei"  ( KAIKKI virtaa)

Kuvahaun tulos haulle joki                                   
Parhaiten elämää kuolemista varten laulaa HÄN:

07 marraskuuta 2016

Tutkimus väittää: Isäkroppaiset miehet elävät pidempään ja kiinnostavat naisia

Testosteronitasojen laskeminen tietää pitkää ikää ja suosiota naisten keskuudessa, uskoo Yalen yliopiston antropologian professori.


"Isävartalo" on seurausta testosteronitasojen laskusta.





Monet miehet haavelevat (ja kuvittelevat naisten haaveilevan) timmistä ja lihaksikkaasta vartalosta. Pehmeämpi "isäkroppa" saattaa kuitenkin olla muskeleiden sijaan tavoittelemisen arvoinen.
Yalen yliopiston antropologian sekä ekologian ja evoluutiobiologian professori Richard G. Bribiescas uskoo, että isävartaloiset miehet elävät pidempään ja kiinnostavat enemmän naisia kuin timmimmät miehet. Bribiescas raportoi tutkimustensa tuloksia kirjassaan


Bribiescasin mukaan miehen ikääntyessä tämän testosteronitasot laskevat, mikä aiheuttaa lihasmassan vähentymistä ja rasvan määrän lisääntymistä. Bribiescas uskoo tämän kertovan samalla myös immuunijärjestelmän vahvistumisesta ja mahdollisesti pidemmästä elämästä.

Hiukan tuhdimmat miehet viettävät myös todennäköisemmin aikaa lastensa kanssa kuin etsivät naisseuraa. Bribiescasin hypoteesi on, että iän myös tapahtuva painonnousu muuttaa hormonitoimintaa siten, että mies panostaa mieluummin isyyteen. Professori uskoo myös naisten tiedostavan tämän ja siksi kevyesti mahakas mies nähdään potentiaalisena kumppanina herkemmin kuin aivan hoikka tai lihaksikas mies.

 Kandee välillä Egobuustautua  Sisäiset puheet itselle ovat joko latistavia tai kannustavia.   Kannustavan sisäisen   puheen   kautta  pysty...