07 marraskuuta 2016

Tutkimus väittää: Isäkroppaiset miehet elävät pidempään ja kiinnostavat naisia

Testosteronitasojen laskeminen tietää pitkää ikää ja suosiota naisten keskuudessa, uskoo Yalen yliopiston antropologian professori.


"Isävartalo" on seurausta testosteronitasojen laskusta.





Monet miehet haavelevat (ja kuvittelevat naisten haaveilevan) timmistä ja lihaksikkaasta vartalosta. Pehmeämpi "isäkroppa" saattaa kuitenkin olla muskeleiden sijaan tavoittelemisen arvoinen.
Yalen yliopiston antropologian sekä ekologian ja evoluutiobiologian professori Richard G. Bribiescas uskoo, että isävartaloiset miehet elävät pidempään ja kiinnostavat enemmän naisia kuin timmimmät miehet. Bribiescas raportoi tutkimustensa tuloksia kirjassaan


Bribiescasin mukaan miehen ikääntyessä tämän testosteronitasot laskevat, mikä aiheuttaa lihasmassan vähentymistä ja rasvan määrän lisääntymistä. Bribiescas uskoo tämän kertovan samalla myös immuunijärjestelmän vahvistumisesta ja mahdollisesti pidemmästä elämästä.

Hiukan tuhdimmat miehet viettävät myös todennäköisemmin aikaa lastensa kanssa kuin etsivät naisseuraa. Bribiescasin hypoteesi on, että iän myös tapahtuva painonnousu muuttaa hormonitoimintaa siten, että mies panostaa mieluummin isyyteen. Professori uskoo myös naisten tiedostavan tämän ja siksi kevyesti mahakas mies nähdään potentiaalisena kumppanina herkemmin kuin aivan hoikka tai lihaksikas mies.

Ei kommentteja:

Suomalaisten yli-iso hiilijalanjälki, verrattuna tavoitteeseen                                            Suomalaisen keskimääräinen hiilija...