13 heinäkuuta 2016

Vesi pitää painoa kurissa



Kuvahaun tulos haulle vesi


Tutkijat eivät  osaa selittää, miksi veden juominen auttaa painonhallinnassa, mutta niin se vain tekee!







Kolmasosa tutkittavista näytti tuoreessa tutkimuksessa saavan liian vähän nestettä.
Lisäksi tutkijat löysivät yhteyden nestehukan ja lihavuuden välillä. Nestehukasta kärsivillä ihmisillä oli keskimäärin suurempi painoindeksi kuin niillä, jotka joivat tarpeeksi.

Time-lehden haastattelema apulaisprofessori Tammy Chang Michiganin yliopiston lääketieteellisestä tiedekunnasta kertoo, että tiedekään ei osaa vielä selittää, miksi veden juominen tarkalleen ottaen auttaa painonhallinnassa.
Niin se kuitenkin tekee.


Vettä ennen ruokaa
The Annals of Family Medicine -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa tarkasteltiin 9500 henkilön terveyttä koskevia tietoja. Dataa oli kerätty myös näiden henkilöiden nestetasapainosta.
Tutkittavien virtsan koostumus oli mitattu. Se kertoi, kärsikö ihminen nestehukasta vai ei.
Lihavat ihmiset tarvitsevat enemmän vettä kuin sellaiset, jotka ovat hoikempia. Lihavien voi olla myös vaikeampi juoda niin paljon kuin juuri heidän pitäisi.
Vedellä voi olla merkittäväkin rooli painonhallinnassa siinäkin mielessä, että jos ylipainoiset ihmiset joivat vettä ennen ruokailua, he söivät vähemmän kuin ilman vedenjuontia.


.
Vesipitoiset kasvikset hyväksi
Puolitoista litraa tai kaksi litraa päivässä on monelle keskimäärin hyvä määrä nestettä. Tässä on mukana myös ruuasta saatu neste, jota kertyy helposti lähes litran verran.
Erityisen hyväksi painonhallinnalle ja terveydelle muutenkin on syödä runsaasti vettä sisältäviä kasviksia. Tällaisia ovat muun muassa kurkku ja vesimeloni.
Toisaalta ylettömästä veden juomisesta ei ole hyötyä.
Oikein runsaasta veden juomisesta voi seurata vesipöhö, jossa elimistön suola- ja nestetasapaino on häiriintynyt. Vesipöhö voi saada aikaan muun muassa pyörtymisen.

On olemassa yksinkertainen tapa tarkistaa, juotko tarpeeksi vettä.
Se selviää tarkastelemalla oman virtsan väriä.
Jos virtsa on väriltään hyvin hailakan keltaista, juot tarpeeksi. Jos virtsa on tummankeltaista, sinun olisi todennäköisesti tarpeen lisätä veden juontia.

Ei kommentteja:

Suomalaisten yli-iso hiilijalanjälki, verrattuna tavoitteeseen                                            Suomalaisen keskimääräinen hiilija...