06 helmikuuta 2016

Maailman suurin virus heräsi henkiin !!!



Siperian ikijäästä löytyi
maailman suurin virus!




 
Ranskalais-venäläinen tutkijaryhmä löysi Siperian ikiroudassa uinuneen viruksen ja onnistui herättämään sen henkiin laboratorion lämmössä.
 
Sipeariasta löydetyn viruksen (vasemmassa alanurkassa) tartuttama ameba.

      Sipeariasta löydetyn viruksen (vasemmassa alanurkassa)
         tartuttama ameba 
Pithovirus sibericum -nimen saanut virus oli kapseloitunut 30 metrin syvyyteen noin 30 000 vuotta sitten, kertoo New York Times. Se on 1,5 mikrometriä pitkä, mikä tekee siitä suurimman koskaan löydetyn viruksen. Virus on kooltaan peräti 25 prosenttia edellistä ennätyksenhaltijaa suurempi.
Ranskalaisen tutkijapariskunnan Jean-Michel Claverien ja Chantal Abergelin johtaman ryhmän tutkimus julkaistiin alunperin Yhdysvaltain tiedeakatemian PNAS-lehdessä.
Erityiseksi löydöksen tekee kuitenkin se, että laboratoriossa sulatettu virus ryhtyi jakaantumaan eli lisääntymään ja pystyi muun muassa tartuttamaan nopeasti viljelyastiaan asetetun ameban.
Ihmisille kyseisestä viruksesta ei ole vaaraa.
- Tämä on ensimmäinen kerta, kun olemme nähneet viruksen, joka on säilyttänyt tartuttamiskykynsä näin pitkän ajan jälkeen, Claverie kommentoi BBC:lle.
 

Ei kommentteja:

Suomalaisten yli-iso hiilijalanjälki, verrattuna tavoitteeseen                                            Suomalaisen keskimääräinen hiilija...