26 joulukuuta 2015

Kiroilemalla angstit to fucking HELL!

Kuvahaun tulos haulle kiroilu



 Language Sciencessä julkaistusta tutkimuksessa ihmisillä, jotka käyttävät sujuvasti ”tabusanoja”, on yleensä suurempi sanavarasto.
Tähän saakka on yleisesti ajateltu, että kiroiluun turvaudutaan, kun muita sanoja ei löydetä. Kiroilua on pidetty myös merkkinä itsekontrollin puutteesta, laiskuudesta ja huonosta yleissivistyksestä.

Nyt psykologit Kristin ja Timothy Jay ovat tulleet siihen lopputulokseen, että ainakin osa näistä oletuksista on vääriä.

Tutkijat suorittivat kolme tutkimusta ”yleisestä kielellisestä kyvystä”. Niissä muun muassa pyydetiin ihmisiä keksimään mahdollisimman pitkä lista sanoista, jotka alkavat kirjaimilla a, f ja s. Sitten selvitettiin kyseisten ihmisten kykyä luetella kirosanoja ja muita halventavia ilmauksia.
Kontrollina heitä pyydettiin luettelemaan niin monta eläimiin liittyvää a, f ja s –alkuista sanaa kuin mahdollista.
Testit tehtiin sekä puhumalla että kirjoittamalla. Mukana oli myös persoonallisuustesti.

Eläinsanojen tuottaminen oli helpointa. Kirosanoissa eroa ei ollut miesten ja naisten välillä.

Keskeinen huomio oli, että ihmiset, jotka pystyivät tuottamaan paljon eläinsanoja, olivat hyviä myös kirosanoissa. Havainto toimi myös toisin päin.
Sellaisenkin, hyvin ymmärrettävän havainnon tutkijat tekivät, että ihmiset, jotka muistivat paljon kirosanoja, olivat vähemmän kaunopuheisia.
Tutkijat myös havaitsivat, että kiroilijoilla oli muita enemmän neuroottisia luonteenpiirteitä ja halua heittäytyä uusiin kokemuksiin.

      Kiroilemalla angstit to HELL ! 

Suomalaiset kiroilevat paljon enemmän kuin muut pohjoismaalaiset tai keskeurooppalaiset.
Samalle tasolle yltävät ainoastaan irlantilaiset, skotit, ja enkut. Jenkit taitavat taidon myös.

Kuvahaun tulos haulle kiroiluaSuomalaisten kiroilussa saattaa olla kyse
kansanhistoriallisesta itseterapiasta
(rehab by swearingista ?) koska
suomalaisten pahin luonteenpiirre on
estyneisyys, eikä Small talk luonnistu.


Ovelaa on, että tytöt kiroilevat enemmän kuin pojat ja miehet enemmän kuin naiset.

Jotenkin Suomen kieli sopii täydellisesti kiroiluun ja riettauksien ilmaisuun.
Ärräpäät, kuten PERKELE (vaikka kolmella ärrällä) on kirosanojemme kulmakiviä.
Saatanasta on lukemattomia variantteja, kuten saakeli, samperi jne.

Vittu- sanaa viljellään nykyään ylipaljon ja Vittu kyllä toimii monessa yhteydessä.
"Vitut mä sulle mitään kerron", tai "Mitä vittua siinä kyyläät, HÄH?
Ja kenelläpä ei olisi joskus särkenyt päätä ihan vitusti.

Kiroilu on OIVA tapa purkaa verbaalisti tukahdettuja angsteja.
Väkivaltaisuus vähentyisi , jos ihmiset kiroilisivat enemmän.
Miksi antaa "höyrykattilansa"  räjähtää ylipaineeseen...?
Liiat höyryt to HELL,  kiroilemalla usein, karkeasti ja hartaasti. 

 

 

14 joulukuuta 2015

Mikroaaltouuni ei ole paras lämmityskeino eilisille jämille

Ei mikroon! Nämä lämpeävät herkullisemmiksi uunissa.

 


Men's Health -lehden mukaan eri ruokien tähteille kannattaa valita eri lämmitystavat. Näin kunkin ruoan rakenne ja maku säilyvät parhaiten.

Pizza
Pizzan pohja ja reunat vetistyvät mikrossa. Rakenne pysyy rapeana, kun pizzan lämmittää uunissa leivinpaperin päällä. Jos kuori on jo tummanpuhuvaa, voi pizzan kääriä uunilämmityksen ajaksi alumiinifolioon. Niin se ei pääse kärähtämään. Pizza lämpenee 3-5 minuutissa 180-asteisessa uunissa.

Pihvi ja kana
Liha ei pääse kuivumaan, kun sen lämmittää hitaasti leppeässä lämmössä: lehti suosittelee 100-130 astetta. Parisenttisen pihvin tai broilerin rintafileen pitäisi silloin lämmetä 20-30 minuutissa. Puoliraa'at pihvit ja porsaankyljykset lämpenevät pikaisesti paistinpannulla. 1-2 minuutin kypsennys kummaltakin puolelta kovalla lämmöllä riittää.

Paahdetut vihannekset
Paahdetut vihannekset muuttuvat mössöksi, kun ne kuumentaa mikrossa. Rakenne säilyy, kun kasvikset lämmittää 230-asteisessa uunissa. Pirskottele vihannesten päälle vähän oliiviöljyä, ja paahda uunissa 4-5 minuuttia. Kasvikset kannattaa asetella uunipellille väljästi, sillä liian tiiviisti pakattuna niistä alkaa irrota höyryä.

Pasta
Pasta ei kuivu, kun sen lämmittää pikaisesti paistinpannulla. Laita pannun pohjalle sen verran vettä, että se peittyy sekä tilkka oliiviöljyä. Lisää sitten pasta ja lämmitä se keskilämmöllä. Ruoan pitäisi olla valmista 3-5 minuutissa. Tällä tekniikalla pasta käytännössä höyrytetään lämpimäksi, eikä se pääse kuivumaan.

Keitot ja muhennokset
Liemiruokien lämmitys käy parhaiten kattilassa liedellä. Mikrossa ne lämpenevät helposti epätasaisesti. Lämmitä kattilaa lempeästi alhaisella lämmöllä, ja hämmentele aina välillä siihen asti kun keitos alkaa höyrytä. Lämmityksen aikana ruoasta haihtuu jonkin verran nestettä, joten sitä kannattaa lisätä hiukan kattilaan.


Kala
Liian nopea kuumennus kovassa lämpötilassa kuivattaa kalan. Kala säilyy mehukkaana, kun sen kostuttaa parilla ruokalusikallisella vettä tai kalalientä sekä tilkalla oliiviöljyä ja käärii lämmitystä varten foliopakettiin. Pakettia lämmitetään 130-asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia.

Riisi
Riisi kuivuu helposti mikrossa. Herkullisin tapa käyttää riisiä uudestaan on muotoilla siitä jääkiekon kokoisia kakkusia, jotka paistetaan pannulla oliiviöljyssä molemmilta puolilta kauniin ruskeiksi.

Munat
Tähteeksi jääneitä paistettuja munia tai -kokkelia ei oikeastaan voi lämmittää uudestaan. Koostumus kun muuttuu taatusti kumimaiseksi. Siksi fiksuinta onkin kokata munia vain sen verran, kun niitä tulee kerralla syötyä.

09 joulukuuta 2015

Juoruämmät ja juoruäijät

By  pali
 
    Joku naishenkilö  kirjoitti jossakin lehdessä melkoisella tunnelatauksella tästä ikuisuusaiheesta, juoruämmät.  Kirjoitus oli erittäin hyvin hiottu ja viimeistelty ja perustui naapureitten tarkkaan päivittäiseen havainnointiin ja sitä kautta tapahtumien analysointiin ja johtopäätöksien tekoon kaikista naapureista.  Totta kai  kaikista naapureista löytyi vikoja ja puutteita.  Toisista enemmän, toisista vielä enemmän. Kolmannet olivat jo ihan kauheita. Neljännet ihan sietämättömiä.

Ovelinta oli, että kirjoituksen sävy oli äärimmäisen kielteinen kaikille  juoruämmille !
Madame'lle ehdotan peiliin vilkaisua ja kysymystä: Mikäs sinä itse oikein olet ? 
Ja etkö hoksaa, että soimaat  itseäsi... ?   Etkö todellakaan,,,,?

Kysymys herää miksi tämä kirjoittaja ja monet monet muutkin tarkkailevat ja
tiirailevat aamusta iltaan naapureita ja lähiympäristöään. Herää myös kysymys,
että mihin he käyttävät kaikki ajan mittaan keräämänsä tiedusteluaineiston…?
Arkistoivatko ja mapittavatko he aineiston aakkosjärjestyksessä…?
Tälle tiedustelumateriaalille keksin vain yhden käyttötarkoituksen : juoruamisen.
Syynä siihen lienee oman elämän yksitoikkoisuus ja yksinäisyys ?
Säälittävää ja surullista ja jotenkin ymmärrettävää.

Toki on olemassa juoru-äijiäkin.   Niitä piruja saattaa olla monellakin eri taholla.
Silloin kun muuta puheenaihetta ei keksitä, niin rupatellaan kavereitten teoista.

Okei, näillä mennään, mutta miksi juorut ovat aina negatiivissävytteisiä ?
Myönteisiä juoruja harvoin kuuluu ja jos joskus kuuluukin, niin jokin kitkerä
kateuden sivuhaju lemahtaa. Ei hyvä niin eikä näin.
Kandeis vaan hoitaa omat asiansa, eikä kytätä naapureita.

No... Kyttää ne katitkin naapureita

01 joulukuuta 2015

Miehet - karttakaa näitä naistyyppejä

Naistyypit,  joiden kanssa ei kannata seurustella



             Prinsessa loukkaantuu, jos ei saa palvontaa ja hemmottelua.

 

Maailmassa on monenlaisia naisia. On myös naistyyppejä, joita sitä oikeaa etsivän miehen kannattaa vältellä. Suhde heidän kanssaan on hankala - ellei jopa mahdoton.

Tällaiset neitokaiset on siis syytä kiertää kaukaa!

Onnenonkija
Yhä löytyy naisia, jotka ovat ennen kaikkea miehen rahojen perässä. Hän ei välttämättä välitä herrasta pätkääkään, mutta on valmis tekemään mitä vain päästäkseen hänen lompakolleen. Tällaisella naisella on kallis maku, ja keskustelu hänen kanssaan pyörii rahan ympärillään. Hän ei ujostele lahjojen pyytämistä, ja saattaa myös vihjailla taloudellisiin ongelmiin herättääkseen miehessä ritarillisen pelastusvietin.

Draamakuningatar
Draamailija tekee pienimmistäkin asioista jättimäisen numeron, ja raivostuu näyttävästi jos ei saa tahtoaan lävitse. Hän voi myös luoda dramaattisia tilanteita, joista miehen on hänet pelastettava. Draamakuningattaren kanssa voi seurustella, jos itsekin rakastaa draamaa, mutta helppoa se ei taatusti ole.

Prinsessa
Prinsessallakin on kallis maku, mutta hän ei välttämättä ole miehen rahojen perässä. Hän haluaa hemmottelua ja palvontaa, ja loukkaantuu jos ei saa haluamaansa. Prinsessa on hemmoteltu, eikä häpeä sitä. Hän haluaa vain parasta.

Riippuvainen
Miksi tehdä mitään itse, kun voi pyytää miestä hoitamaan asian? Riippuvainen vetoaa sääliin ja hyvään sydämeen, ja olettaa toisen hoitavan kaiken. Jos kieltäydyt, alkaa hän valittaa ettet välitä hänestä riittävästi.

Valittaja
Hän jurputtaa aina ja kaikesta. Parisuhteeseen liittyvistä ja liittymättömistä asioista. Negatiivisuus on jatkuvaa, ja hän haluaa jakaa sen kanssasi - tai ottaa sinut sen kohteeksi.

Kameleontti
Tästä naisesta ei tiedä, onko hän lintu vai kala. Hänellä ei ole omaa persoonallisuutta, vaan hän on valmis teeskentelemään mitä vain jos kuvittelee sinun pitävän siitä. Hän on valmis mihin tahansa, mitä ehdotat. Mutta jos kysyt kameleontin omaa mielipidettä, ei hänellä sellaista ole.

Tukahduttaja
Hän hengittää jatkuvasti niskaasi, ja haluaa tietää mitä olet milläkin hetkellä tekemässä. Hän on takertuva ja omistuksenhaluinen. Hänen viesteihinsä on vastattava heti - muuten sinulle suututaan verisesti. Hänelle ei sanota ei.

Lähde: Lovepanky.com

Naiset - karttakaa näitä miestyyppejä

 

      Haksahdatko  aina vääriin miehiin?
 

Haluamme itsellemme kaikin puolin parhaan mahdollisen miehen. Silti moni päätyy seurustelemaan sellaisen kanssa, joka osoittautuu täydelliseksi hutiksi.

Jälkiviisaana on helppo miettiä, mikä tyypissä oli vikana. Pienemmällä surulla selviäisi, jos jo ennen seurustelua aloittamista pystyisi päättelemään, onko toinen ehdottoman väärä kumppaniehdokas. Ainakin seuraavat seitsemän miestyyppiä kannattaa kiertää kaukaa. Muuten luvassa on todennäköisiä vaikeuksia ja sydänsuruja.

1. Vastaeronnut
Tuskin haluat olla vastikään edellisestä suhteestaan lähteneen miehen lohtu ja laastari? Etkä etenkään, jos mies on tullut jätetyksi. Harva on henkisesti valmis uuteen suhteeseen heti vanhan päätyttyä. Jäljellä voi olla paljon käsittelemättömiä asioita eikä äskettäin eronnut mies ole välttämättä sinut uuden elämäntilanteensa kanssa.
2. Äkkipikainen raivostuja
Varoituskellojen on syytä soida, jos vastoinkäymiset ja pienet harmit saavat hänet raivon partaalle ilman ennakkovaroitusta. Jokainen harmistuu ja suuttuu toisinaan, mutta jos reaktio on aina hämmentävän voimakas, kannattaa perääntyä. Vai viihdytkö miehen kanssa, joka väärän ruoka-annoksen saadessaan raivoaa suureen ääneen ja haukkuu tarjoilijan? Tai saa kaistanvaihtajan takia rattiraivon? Vai haluatko kumppanin, joka ymmärtää, mistä hänen tunteensa ja reaktionsa syntyvät ja joka kykenee vastavuoroisuuteen?
3. Aseman ja rahan perässä juoksija
On hienoa, jos ihmisellä on kunnianhimoa. Mutta ongelmia on luvassa, mikäli miehen identiteetti rakentuu titteleiden ja palkan varaan ja hän arvottaa kaiken niiden kautta . Elämässä pitää olla muutakin sisältöä. Muuten se ei ole tasapainossa. Jos työ ja raha ohittavat hänen tärkeysjärjestyksessään kaiken muun, mihin kuvittelet itse sijoittuvasi?
4. Eri päämäärään pyrkivä
Mieti, mitä toivot suhteelta. Todennäköisesti joudut pettymään, mikäli pidät yhtä miehen kanssa, jolla on erilaiset päämäärät kuin sinulla.
Suhteeseen ryhtyessään on täysin hyväksyttävää kysyä, mitä kumppani suhteelta toivoo. Jos toiveenne esimerkiksi sitoutumisesta ja lasten hankinnasta eroavat radikaalisti toisistaan, suhteen jatkamista kannattaa harkita uudelleen.
5. Kunnianhimoton
Kunnianhimoton tyyppi on haluton parantamaan elämäänsä. Hänellä ei ole motivaatiota eikä hän tunne vastuuta omista teoistaan. Hän ei ole valmis ponnistelemaan itsensä eikä myöskään kenenkään toisen puolesta. Tottakai tämä heijastuu myös parisuhteeseen. Hän on laiska itsensä ja samalla sinun suhteesi.


6. Mammanpoika
Tiiviit perhesiteet eivät ole huono asia. Mutta jos mies on taloudellisesti, tunteidensa tasolla ja muillakin tavoin sidoksissa lapsuutensa perheeseen, hän ei ole parisuhdeainesta.
Suhteessa pitää voida luottaa siihen, että muodostatte tiimin ja olette toisillenne lojaaleja - myös silloin, kun kyse on jomman kumman perheestä. Mammanpojan kanssa seurusteleva saa tuskin tuntea olevansa tyttöystävä ja se miehen elämän ykkönen. Hänen elämässään sovit äidin, kotitalousihmeen ja rakastajan rooliin. Et hänen elämänsä ykkösnaiseksi.
7. Narsisti
Kukapa ei rakastuessaan näkisi kumppaniehdokasta ruusunpunaisten silmälasien läpi. Hän vaikuttaa kaikin puolin elämäsi mieheltä. Etenkin, jos hän hukuttaa sinut lahjoihin, kukkiin ja pitää muutenkin kuin kukkaa kämmenellään. Jos hän tuntuu liian täydelliseltä ollakseen totta, hän voi todella olla valhetta.
Jos hänellä on narsistisia taipumuksia, ei hänen perimmäinen päämääränsä ole hemmotella ja ilahduttaa sinua, vaan saada sinut arvostamaan ja ihailemaan häntä. Hän käyttää kaikki keinot kietoakseen sinut verkkoonsa. Suhteen edetessä huomaat, että olet hänelle täysin arvoton. Hän sivuuttaa emotionaaliset ja fyysiset tarpeensa. Suhteessanne on vain hän, hänen tarpeensa ja päämääränsä.
        
Lähde:Glamour

 Kandee välillä Egobuustautua  Sisäiset puheet itselle ovat joko latistavia tai kannustavia.   Kannustavan sisäisen   puheen   kautta  pysty...