11 elokuuta 2024

Piirros aivoista Yllättävän monet elävät luulossa, että aivot hoitavat hommansa, eikä niiden toimintaan tarvitse, eikä voi puuttua. 

Molempien aivopuoliskojen "treenaaminen" päivittäin on todella tärkeää ja molemmat kandee laittaa yhtä "koville". 

Shakki voi ehkäistä dementiaa, joka on yksi syy ennenaikaiselle kuolemalle. Tuore tutkimus osoittaa, että shakin suurmestarit { joitten aivot ovat usein ylisuurilla koetuksilla } elävät pitkäikäisiksi. Tulokset osoittivat, että shakin suurmestarit elävät keskimäärin 14 vuotta kauemmin kuin väestö keskimäärin ja kaikki "Shakkimestaritkin"  ovat pitkäikäistä sakkia. 

Skidi taitaa voittaa! 

Korkea älykkyysosamäärä on myös yhdistetty pitkäikäisyyteen, mutta tämä on ongelmallinen tulkinta, sillä shakinpelaajien älykkyysosamäärän ei ole todettu johdonmukaisesti eroavan yleisestä väestöstä.

Kommentoin: Jos jopa 14 vuoden lisäelinaika shakin suurmestareilla pitää paikkansa , niin toki otan vastaan vähemmänkin ja voimistelutan aivojani pelaamalla shakkia ja myös nettipokeria päivittäin.

Ei kommentteja:

Suomalaisten yli-iso hiilijalanjälki, verrattuna tavoitteeseen                                            Suomalaisen keskimääräinen hiilija...