Kuvassa näkyy kaksi taivaalla lentävää ilma-alusta, joista toinen on suuri ja timantinmuotoinen ja toinen alus vaikuttaa asiantuntijoiden mukaan olevan Harrier-hävittäjä.

Asiasta kertoi Newsweek.

Kaksi tuntemattomaksi jäänyttä valokuvaajaa ottivat aluksista yhteensä kuusi kuvaa, jotka he toimittivat Skotlannin Daily Record -lehdelle julkaistavaksi, mutta sen sijaan lehti päätti luovuttaa kuvat Britannian puolustusministeriön haltuun.

Kuvia ei koskaan lehdessä julkaistu, mutta vuonna 2009 yhdestä kuvasta tehty piirroskopio tuli julkisuuteen ja myytti kuvan ympärille syntyi.

Mysteerikuva on tällä hetkellä Sheffield Hallamin yliopiston kirjastossa.

Kuvan tviittasi myös yliopiston yksi apulaisprofessoreista David Clarke.

Kuva löytyi entisen upseerin kotoa

Ilmavoimien silloinen lehdistöupseeri Craig Lindsay on säilyttänyt vuonna 1990 lehden lähettämästä valokuvasta tehtyä vedosta itsellään 32 vuoden ajan. Alkuperäisistä kuvista tai muista viidestä otetusta valokuvasta ei ole tietoa.

Clarke otti yhteyttä entiseen lehdistöupseeriin, joka kertoi odottaneensa yhteydenottoa kaikki nämä vuodet.

Clarke sai haltuunsa Lindsayn säilyttämän kuvan ja lahjoitti ainoan tunnetun jäljellä olevan vedoksen tapahtuneesta Seffield Hallamin yliopistolle.

Puolustusministeriö kertoo, ettei se taannoin kokenut kuvissa mitään erityistä ja lähetti ne takaisin Daily Record -lehdelle. Lehti puolestaan väittää, ettei se koskaan saanut kuvia takaisin, eikä niitä lehden hallussa myöskään ole.

Sheffield Hallamin yliopistossa uskotaan, että kuvaa ei ole käsitelty tai manipuloitu. Apulaisprofessori myöntää kuitenkin Daily Mail -lehden kirjoituksessa, ettei kuvassa näkyvä alus varmaankaan ole ulkoavaruudesta, vaan se on ihmisten tekemä.

–Uskon, että alus on tehty jossain salaisessa tukikohdassa ja mikä ikinä se olikin, se säilyy salaisuutena ja on aiheena erittäin arka.

Hän uskookin, että tunnistamaton lentoalus on voinut olla ”Aurora”, joka oli Yhdysvaltain kehittämä tiedustelulentokone, jonka valmistusta huhuttiin jo 80-luvulla. Yhdysvaltain viranomaiset eivät ole vahvistaneet kyseisen aluksen olemassaoloa saati valmistusta.

Clarke on varma, että joku Yhdysvaltain tai Britannian viranomaisista tietää, mistä kuvassa on kyse...