31 elokuuta 2016

Älymuki tunnistaa juomasi kalorit

Kuvahaun tulos haulle vessyl-muki

Vessyl-muki osaa kertoa, milloin on aika juoda lisää.


Tekniikka tulee vauhdilla myös astioihin. Uudenlainen älymuki tunnistaa paitsi juomasi kalorit, sokeri- ja proteiinimäärän - myös sen, mitä ja miten paljon juomaa kupissa on.

Mukin nimi on Vessyl ja siitä toivotaan apua etenkin painostaan kiinnostuneille. Monissa virvoitusjuomissa on varsin paljon kaloreita.

Mukin suunnittelusta on vastannut aktiivisuusrannekkeestaan tunnetun Jawbonen luova suunnittelija. Itse laitteen kehityksestä on vastannut yrityksen nokkamies. Mukin sensorit on viritetty niin tarkoiksi, että se tunnistaa eri appelsiinimehut ja erottaa kolajuomat toisistaan.
Muki kertoo juoman kalori- ja kofeiinimäärän sekä proteiinipitoisuuden ja se tunnistaa myös alkoholijuomat. Kertoo tiedot myös kännykkääsi.
Tieto välitetään käyttäjälle mukin ulkopinnalle. Vessylin oma mobiilisovellus tarkkailee käyttäjän juomatottumuksia ja muun muassa sitä, miten hyvin elimistö on nesteytetty päivän aikana. Muki antaa oman suosituksensa, jonka se tekee muun muassa käyttäjän sijainnin perusteella.
Mukin sivussa oleva viiva näyttää reaaliajassa, milloin on aika juoda lisää.

 Muki on mahdollista tilata ennakkoon. Markkinoille se tulee ensi vuoden alussa 199 dollarin eli noin 146 euron hinnalla. Ennakkoon mukin voi tilata noin 75 eurolla.

Ei kommentteja:

Suomalaisten yli-iso hiilijalanjälki, verrattuna tavoitteeseen                                            Suomalaisen keskimääräinen hiilija...