19 toukokuuta 2016

Onko 3 maailmansota jo ovella ???

 
Kuvahaun tulos haulle ydinpommi

Advertisement
Entinen Britannian armeijan kenraali on Britannian median mukaan esittänyt kylmäävän ennustuksen, jonka mukaan Nato ja Venäjä voivat ajautua muutamassa vuodessa jopa ydinsotaan.
Naton entinen komentaja ja Britannian armeijan entinen kenraali Sir Richard Shirreff on julkaissut kirjan 2017: The War with Russia, eli 2017: Sota Venäjän kanssa.

Shirreff esittää kirjassaan synkän ennusteen, jonka mukaan Nato ja Venäjä saattavat olla parin vuoden sisällä avoimessa sodassa, mikäli presidentti Vladimir Putinin hallinnan aggressioon ei puututa tarpeeksi voimakkaasti.

Sota voi saavuttaa kenraalin mukaan jopa sellaiset mittasuhteet, että osapuolet turvautuvat ydinaseisiin. Kenraali toteaa kirjassaan, ettei kenenkään tulisi elää harhassa, etteikö ydinaseiden käyttö olisi osana Moskovan sotilaallista strategiaa.

Brittimedia on uutisoinut Shirreffin väitteistä laajasti, mm. Independent, Telegraph ja Guardian.
 

”Sota alkaa Itä-Ukrainasta ja Baltiasta”

Mediassa on nostettu esiin Shirreffin ennuste siitä, miten mahdollinen sota tulisi alkamaan.
Shirreff sanoo, että valtaamalla Krimin niemimaan keväällä 2014 Venäjä tuhosi kylmän sodan jälkeisen asetelman ja loi pohjan uudelle sodalle.

Shirreffin mukaan Venäjä valtaa ensin alueita Itä-Ukrainasta ja pyrkii avaamaan maayhteyden Krimille. Sen jälkeen Venäjä hyökkää Baltian maihin. Ensimmäiseksi kohteeksi Shirreff nimeää Guardianin mukaan Latvian.
Kuvahaun tulos haulle putin

Shirreff on nimennyt Putinin lännen vaarallisimmaksi viholliseksi.

– Olen vakuuttunut, että Putin haluaa nähdä Venäjän jälleen suurvaltana. Olen vakuuttunut, että hän hyödyntää kaikki mahdollisuudet sen saavuttamiseksi. Olen vakuuttunut, että hän näkee Naton vihollisena, Shirreff sanoi Daily Telegraphin haastattelussa.
 

Shirreff sanoi myös olevansa vakuuttunut siitä, että Putin on simuloinut tilanteen ja harjoitellut sitä varten. Hänen mukaansa Putin nappaa Baltian maat ja asettaa Naton panttivankitilanteeseen uhkaamalla sotilasliittoa ydinaseilla, jos Nato-maat yrittävät puuttua asiaan. Se taas johtaisi Naton romahtamiseen.

Kenraalin mukaan Naton on asetettava Baltian maihin pysyvä puolustusosasto, jolla uhka olisi vielä estettävissä.

Sotilasliitto kokoontuu heinäkuussa Puolan pääkaupunkiin Varsovaan pohtimaan Baltian tilannetta. Venäjän aggressiota pelkäävät Baltian maat ovat toivoneet Natolta suurempaa läsnäoloa.

Shirreff toimi Naton varakomentajana Euroopassa vuosina 2011–2014. Hän on palvellut Britannian armeijassa muun muassa Pohjois-Irlannissa, Irakissa ja Balkanilla.

Ei kommentteja:

Suomalaisten yli-iso hiilijalanjälki, verrattuna tavoitteeseen                                            Suomalaisen keskimääräinen hiilija...