05 maaliskuuta 2016

Neitseellinen sademetsä on aarreaitta

                
      Parturoitua sademetsää karjan laitumeksi

Trooppinen sademetsä on kuin lääkekaappi, jonka ovet on saatu vasta raolleen.
Sademetsän kasveista on löydetty apukeino moneen sellaiseen sairauteen, joita vielä vuosisata sitten pelättiin kuin ruttoa.
Sademetsän kätköissä on todennäköisesti kasveja, jotka pystyisivät lievittämään tai parantamaan nykypäivän suurimpiakin sairauksia. Niiden löytäminen ja tutkiminen vaatii kilpajuoksua ajan kanssa, koska sademetsää tuhoutuu joka vuosi kymmenen kertaa Ruotsin pinta-alaa vastaavalta alueelta.
Sademetsän tuhoutuessa katoaa samalla tieto toistaiseksi tuntemattomista luonnonlääkkeistä, jotka saattaisivat pelastaa ihmishenkiä. Tämä tieto jää ikuisiksi ajoiksi ihmiskunnan ulottumattomille, ellei sademetsistä säilytetä riittävän suuria alueita.

Eläin- ja kasvilajien säilyttäminen on tärkeää siksi, että niihin sisältyy toistaiseksi selvittämättömiä mahdollisuuksia sekä ravinto- että viljelykasveina, ja
todennäköisesti valtava hyödyntämätön lääkevarasto. 

       Ihmisiä oli sademetsissä jo 2,3 miljoonaa vuotta sitten

Zairen sademetsistä Länsi-Afrikasta on löydetty n. 300 kvartsiesinettä, joiden iäksi arvioidaan 2 - 2,5 miljoonaa vuotta. Tähän asti on luultu, että ensimmäiset ihmiset asuivat Etelä- ja Itä-Afrikan kuivilla savanneilla.
Esineet ovat yhtä vanhoja kuin vastaavat löydöt Etiopiassa, eli 2,3 - 2,6 miljoonaa vuotta ja sademetsän esineet muistuttavat selvästi etiopialaisia.
 

Ei kommentteja:

Suomalaisten yli-iso hiilijalanjälki, verrattuna tavoitteeseen                                            Suomalaisen keskimääräinen hiilija...