21 kesäkuuta 2020

Viimeinen mahdollisuutemme !

Ilmakuva saksalaisen hiilitehtaasta. Kuvituskuva.

















 Ilmakuva  hiilitehtaasta.

Kansainvälinen energiajärjestö varoittaa, että maailmalla on enää puoli vuotta aikaa estää päästöjen nousu ja ilmastokriisi.

Ilmasto on saanut hetken lepotauon, kun koronapandemian takia asetut rajoitukset ovat laskeneet hiilidioksidipäästöjä globaalisti.
Rajoitusten keventäminen on kuitenkin alkanut palauttaa hiilidioksidipäästöjä takaisin normaalille tasolle niinkin nopeasti, että päästöjen on pelätty ylittävän pandemiaa edeltävät tasot.
Kansainvälisen energiajärjestön toiminnanjohtaja Fatih Birol on varoittanut, että maailmalla on vain puoli vuotta aikaa estää hiilidioksidipäästöjen nousu. Muuten maailmaa uhkaa ilmastokriisi.
– Tämä vuosi on viimeinen mahdollisuutemme, jos haluamme välttää hiilidioksidipäästöjen nousun, kertoo Birol brittilehti Guardianille.
Keskeisenä ratkaisuna Kansainvälinen energiajärjestö näkee valtioiden elvytyspaketit, joilla ne pyrkivät pelastamaan taloutensa koronapandemian vaikutuksilta.
Birolin mukaan paketit tulevat suuren kokonsa vuoksi määrittämään globaalin talouden suunnan seuraavien kolmen vuoden aikana. Jos niillä kannustetaan vihreää energiaa ja vihreitä työpaikkoja tukevia uudistuksia, on päästöjen nousu mahdollista estää.

05 kesäkuuta 2020

Rintsikat syy rintojen roikkumiseen

Ranskan Besançonin yliopistossa 15 vuoden ajan tehty seurantatutkimus väittää, että rintaliivit ovat turhia.

Kuvahaun tulos haulle rintaliivit cartoon


Tutkimuksen mukaan liivit eivät vähennä selkäkipuja alkuunkaan, ja ne itse asiassa lisäävät rintojen roikkumista.
- Rinnat eivät hyödy liiveistä lääketieteellisesti, fysiologisesti tai anatomisesti. Sen sijaan rintaliivien käyttäjien rinnat roikkuvat vain enemmän, tutkimuksen johtaja Jean-Denis Rouillon sanoo.
Hän käytti viisitoista vuotta tutkiakseen 18-35-vuotiaiden naisten rinnoissa tapahtuvia muutoksia. 
Rintaliivittömien naisten nännien sijainti suhteessa hartioihin kohosi jopa seitsemän millimetriä vuodessa.

Tutkimukseen osallistunut 28-vuotias nainen jätti rintaliivien käytön kokonaan. Nyt nainen on kulkenut ilman liivejä kaksi vuotta.  Hänen mukaansa rintaliivittömyydellä on useita hyötyjä:
- Hengitän helpommin, kannan itseni paremmin ja selkäkipuni ovat vähentyneet, nainen kertoi France Info Radion haastattelussa.

 Kandee välillä Egobuustautua  Sisäiset puheet itselle ovat joko latistavia tai kannustavia.   Kannustavan sisäisen   puheen   kautta  pysty...