08 joulukuuta 2018

Järvet kuivuvat, mutta meren pinta nousee.


Järven pinta-ala on pienentynyt huomattavasti.


















Järven kammottava kuivuminen Malawissa. Kalastuksella elantonsa hankkineet kyläläiset pelkäävät kuolevansa nälkään.


Kuvahaun tulos haulle malawijärvi

02 joulukuuta 2018

Käsitys ihmis­kunnan historiasta mullistui !

Algeriasta löytyneet kivityökalut osoittautuivat 2,4 miljoonaa vuotta vanhoiksi.
















Algeriasta löytyneet kivityökalut osoittautuivat 2,4 miljoonaa vuotta vanhoiksi.

Tutkijoiden mukaan Itä-Afrikka ei ollut ihmiskunnan kehto vaan pikemminkin koko Afrikka.

Algeriassa on löydetty jopa 2,4 miljoonaa vuotta vanhoja kivityökaluja, jotka saattavat mullistaa käsityksen ihmiskunnan historiasta, CNN uutisoi. 

Noin 250 työkalua ja 296 eläimen luuta viittaavat siihen, että ihmiset teurastivat eläimiä Pohjois-Afrikassa noin 600 000 vuotta ennen kuin tutkijat aiemmin ovat uskoneet ihmisen saapuneen alueelle.

Aiemmin on uskottu, että varhaiset ihmiset kehittyivät Itä-Afrikassa ja pysyivät siellä miljoonien vuosien ajan ennen kuin lähtivät levittäytymään muualle. 
Uusi löytö saa kuitenkin kyseenalaistamaan tämän teorian.

– Algeriasta saadut todisteet muuttavat käsityksen siitä, että Itä-Afrikka oli ihmiskunnan kehto. Todellisuudessa koko Afrikka oli ihmiskunnan kehto, kaivauksia johtanut arkeologi Mohamed Sahnouni sanoi tiedotteessa ScienceDailyn mukaan.

Työkalut löydettiin Ain Boucheritin arkeologisilta kaivauksilta. Alue sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Välimeren rannalta. Esineet muistuttavat suuresti Itä-Afrikan vierinkivikulttuurien työkaluja, joista vanhimmat ovat 2,6 miljoonaa vuotta vanhoja.

Tutkijoiden mukaan tärkein kysymys löydöksen jälkeen on, kuka teki Ain Boucheritin työkalut. Pohjois-Afrikasta ei toistaiseksi ole löydetty varhaisten ihmisten jäänteitä, jotka voitaisiin yhdistää työkalut tehneisiin.

Tuore löytö saattaa viitata siihen, että ihmisen esi-isät valmistivat ja käyttivät työkaluja useissa eri paikoissa ympäri Afrikkaa. Tai vaihtoehtoisesti kivityökalujen valmistus levisi vain nopeasti.

Aiemmin tänä vuonna Kiinasta löydettiin 2,12 miljoonaa vuotta vanhoja kivityökaluja. Arkeologien mukaan löytö saattoi tarkoittaa, että varhaiset ihmiset muuttivat Itä-Afrikasta nykyiseen Aasiaan.

Tuorein löytö saattaa tukea Kiinassa tutkimuksia tehneiden arkeologien teoriaa, jos Pohjois-Afrikasta ei löydy vielä vanhempien ihmisten jäänteitä.

Jo aiemmin on saatu todisteita ihmisten esi-isien varhaisesta levittäytymisestä ympäri Afrikkaa. Itseasiassa vanhimmat ihmisapinan jäänteet on löydetty Tšadista. Fossiilin arvioidaan olevan jopa seitsemän miljoonaa vuotta vanha. Toisen ihmisapinalajin fossiili löydettiin vuonna 1993 ja sen puolestaan arvioidaan olevan 3,6 miljoonaa vuotta vanhan. Näiden ei kuitenkaan tiedetä käyttäneen työkaluja.

 Kandee välillä Egobuustautua  Sisäiset puheet itselle ovat joko latistavia tai kannustavia.   Kannustavan sisäisen   puheen   kautta  pysty...