26 lokakuuta, 2023

Kammottava totuus ”täydellisen vastenmielisestä” varusmiesten ”spermakokeesta” paljastui Ruotsissa















Varusmiesten luovuttamaa spermaa päätyi hedelmöitykseen Ruotsissa.









Varusmiesten luovuttamaa spermaa 
päätyi hedelmöitykseen Ruotsissa.  

Tieteelliseen tutkimukseen osallistuneita johdettiin julmasti harhaan.

Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:n tutkivan journalismin ryhmä on paljastanut uusia kerroksia skandaalivyyhdissä, jota kuvaillaan muun muassa ”täydellisen vastenmieliseksi”.

Joukko varusmiehiä luuli osallistuvansa tieteelliseen tutkimukseen. Sen sijaan ainakin kolmesta tuli isä.

Dna-testien perusteella ainakin kolme tutkimukseen osallistuneista miehistä on saanut tietämättään yhden tai useamman biologisen lapsen.

Varusmiehet luovuttivat siemennestettään tutkimukseen 1960-luvulla ja 70-luvun alussa Uppsalassa. He saivat jokaisesta näytteestä 50 kruunun korvauksen. Yksi entisistä varusmiehistä kuvailee projektin olleen varusmiehille ”kultakaivos”.

Siittiöitä käytettiin keinohedelmöittämiseen Uppsalan akateemisessa sairaalassa ilman lahjoittajien suostumusta.

SVT:n tutkivan journalismin ryhmä on tavoittanut 256 varusmiestä, jotka suorittivat asepalvelustaan tutkimusprojektin aikaan. Heistä 17 kertoi lahjoittaneensa siemennestettä tutkimusta varten. Jokainen lahjoittajista oli käsityksessä, että spermaa käytettäisiin ainoastaan tutkimukseen.

– Se tuntuu melkein ylivoimaiselta. En tiedä lainkaan, kuinka käsittelisin asiaa. Se on täydellisen vastenmielistä, nimettömänä pysyttelevä, tahtomattaan isäksi tullut varusmies sanoo SVT:lle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti