Se kyseenalaistaisi Albert Einsteinin ja Isaac Newtonin teoriat ja perusymmärryksemme maailmankaikkeudesta.

Tähtitieteilijä Kyu-Hyun Chae Sejongin yliopistosta tutki kaksoistähtiä, jotka kiertävät yhteistä painopistettä samalla radalla. Tähtien kiertoradat poikkesivat Newtonin painovoimalaista ja Einsteinin yleisestä suhteellisuusteoriasta. Sen sijaan modifioitu newtonilainen dynamiikka (MOND), 1980-luvulla ensi kertaa esitelty teoria, voisi selittää tähtien liikkeet.

– Ensimmäinen reaktioni oli, että se oli uskomatonta. Tuntui kuin olisin nähnyt unta. Se näytti niin epätodelliselta, koska tulokseni eivät vastanneet mitään aiempia tuloksia, Chae sanoo sähköpostitse.

Chaen havainnot viittaavat siihen, että kun kaksoistähtien painovoimakiihtyvyydet putoavat alle nanometriin sekunnissa, ne alkavat liikkua tavoilla, jotka ovat enemmän linjassa MOND-teorian kuin Einsteinin ja Newtonin vakiomallien kanssa.

– Poikkeama on suoraa näyttöä painovoiman vakiomallin hajoamisesta heikossa kiihtyvyydessä, Chae kirjoittaa tutkimuksessaan.

Uusi havainto haastaa Albert Einsteinin yleisen suhteellisuusteorian olettamuksia ja Chaen tutkimus kyseenalaistaa muun muassa pimeän aineen olemassaolon. Pimeä aine tyypillisesti perustelee Einsteinin ja Newtonin painovoimateorioiden epäsäännöllisyydet.

– Tämä ei välttämättä sulje pois mahdollisuutta, että uusia hiukkasia, kuten steriilejä neutriinoja, ei löydettäisi. Mutta on selvää, että pimeää ainetta ei tarvita niin paljon kuin yleinen suhteellisuusteoria vaatii.

– Vieläkin yllättävämpää on, että painovoimapoikkeaman trendi ja suuruus täsmäävät MOND-teorian ennusteiden kanssa, Chae kirjoittaa.

Chae odottaa, että hänen tuloksensa vahvistetaan, minkä jälkeen tutkimusta jalostettaisiin laajemmilla lisätutkimuksilla. 

Löydös voi tutkijoiden mukaan johtaa uuteen fysiikan vallankumoukseen !!!

– Jos tämä poikkeama vahvistetaan ja varsinkin jos se todella täsmää MOND-teorian ennusteiden kanssa, sillä on valtavia vaikutuksia astrofysiikkaan, kosmologiaan ja perusfysiikkaan yleisesti, teoreettinen fyysikko Mordehai Milgrom Israelin Weizmanin tiedeinstituutista sanoo.

Juuri Milgrom esitteli ensimmäisenä MOND-teorian vuonna 1983. Teoria perustuu siihen, että Newtonin painovoimalakia ei ole pystytty vahvistamaan hyvin pienissä painovoimakentissä. MOND toimii mahdollisena selityksenä pimeän aineen ongelmaan.