23 maaliskuuta, 2015

Nyt Sisun, Turun Sinapin ja Jenkin jauhaminen - STOP !

Sisu ei ole enää suomalainen


Sisu-pastillin markkinointi kansallisaarteena on pöyristyttävää,
sanoo Suomen Elintarviketyöläisten Liiton puheenjohtaja Veli-Matti Kuntonen.
Suomalaisten kotimaiseksi mieltämä Sisu-pastilli ei ole enää kotimaista tuotantoa.

         Sisu-pastilli ei ole enää kotimaista tuotantoa.

Sisu-pastillit valmistetaan Italiassa. Siksi Cloettan tuore mainoskampanja on kuluttajien harhauttamista ja kotimaiseksi pesua, sanoi SEL:n puheenjohtaja Veli-Matti Kuntonen liiton Talvipäivillä Oulussa. Cloettan mainoksessa Sisu-pastillia kutsutaan maamme kansallisaarteeksi joulupukin, saunan ja Sibeliuksen rinnalla.
Suomalaisten kotimaiseksi mieltämä Sisu-pastilli ei ole enää kotimaista tuotantoa, sillä se joutui jo muutama vuosi sitten markkinavoimien heittelemäksi. Sitä valmisti Auran tehtaassaan Leaf, jonka osti ruotsalainen makeisjätti Cloetta vuonna 2012. Auran tehtaan toiminta lopetettiin vuoden 2013 alussa, ja Sisu-pastillien tuotanto siirtyi Italiaan.
- Sisussa on suomalaista enää mielikuva. On pöyristyttävää kotimaiseksi pesua ja kuluttajien harhauttamista markkinoida Italiassa valmistettua tuotetta suomalaisten kansallisaarteena, Kuntonen totesi.
SEL tuomitsee Cloettan tuoreen mainoskampanjan, ja kannustaa puheenjohtajan suulla kuluttajia jättämään Sisut ostamatta.
- Kehotamme kuluttajia kertomaan mielipiteensä Cloettan mainoskampanjasta jättämällä italialaiset Sisut kaupan hyllylle.
Ulkomaisten makeisten sijaan Kuntonen toivoo ihmisten ostavan Suomessa valmistettuja makeisia.
- Kotimaiset elintarvikkeet ovat hyväksi meille kaikille. Ne jättävät hyödyn Suomeen työpaikkoina, verotuloina, kotimaisen kulutuksen ja ostovoiman kasvuna sekä investointeina.
SEL:n Talvipäiville osallistui viikonloppuna yli 600 elintarvikealan työntekijää ympäri Suomea.
Jenkkiä Turkista
SEL muistuttaa, että monet kotimaisella tuotemerkillä Suomessa myytävät tuotteet eivät ole kotimaista tuotantoa, vaikka sitä eivät kaikki kuluttajat tiedäkään. Esimerkiksi Turun Sinappi tehdään Puolassa ja Jenkki-purukumi Turkissa. Kun ostaa Koff III olutta 24 tölkin laatikon, ei välttämättä osta Suomessa pantua olutta, koska osa oluesta valmistetaan Virossa.

1 kommentti:

  1. Turun sinappi tuli takas: Toukokuussa 2014 Unilever ilmoitti Turun sinapin valmistuksen siirtyvän takaisin Suomeen. Tuotetta alkoi valmistaa pyhäntäläinen Maustaja Oy.

    VastaaPoista