06 lokakuuta, 2017

Jättiherhiläiset surmasivat naisen Japanissa

Tappavaa hermomyrkkyä erittävä Aasian jättiherhiläinen on maailman suurin herhiläislaji.
Tappavaa hermomyrkkyä erittävä Aasian jättiherhiläinen on maailman suurin herhiläislaji.

Japanin viranomaiset kertoivat torstaina syyskuussa sattuneesta tapauksesta, jossa 87-vuotias nainen sai surmansa herhiläisten hyökättyä hänen kimppuunsa.
Japan Timesin mukaan asialla olivat niin sanotut Aasian jättiherhiläiset (latinankieliseltä nimeltään Vespa Mandarinia), jotka ovat maailman suurimpia herhiläisiä.

Hyönteisen vartalo saattaa kasvaa viiden senttimetrin mittaiseksi ja sen siipien kärkiväli voi olla
7–8 senttiä. Jättiherhiläinen tuottaa erittäin voimakasta hermomyrkkyä.

Lehden mukaan pyörätuolissa istuva Chieko Kikuchi, 87, oli syyskuun 11. päivänä palaamassa
Ozun kaupungissa sijaitsevaan kotiinsa hoitolaitoksesta, kun herhiläiset kävivät hänen kimppuunsa. Paikalla olleet hoitolaitoksen työntekijät eivät voineet tehdä mitään naisen pelastamiseksi, kuten eivät myöskään myöhemmin saapuneet ensihoitajat.

Viranomaisten mukaan ensihoitajat eivät voineet lähestyä Kikuchia aluksi, sillä heillä ei ollut yllään tarvittavaa suojavarustusta. He olivat luulleet ennen tehtävään vastaamistaan, että nainen olisi jo siirretty turvaan.
Herhiläiset pistivät Kikuchia yli 150 kertaa. AFP:n mukaan hyönteisten hyökkäys kesti noin 50 minuuttia.
Nainen kiidätettiin elossa sairaalaan, mutta hän kuoli seuraavana päivänä monielinvaurioon. Herhiläisten pesän uskotaan olleen Kikuchin kodin lähellä sijaitsevassa rakennuksessa.

Noin 20 ihmistä kuolee Japanissa vuosittain Aasian jättiherhiläisten surmaamina. Laji elää Itä- ja Kaakkois-Aasian alueella. Viime vuosina sen edustajista on tehty havaintoja myös Euroopassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti